vorige dag home volgende dag

2. Verslag van Maandag 26-09-2005 (Ca´ro: Egyptisch museum, Citadel, Khan al Khalili soeks).

Na het ontbijt een meditatie om in het nu te komen. Daarna de visa en luchthavenbelasting afrekenen met Mehawed, die dat heeft voorgeschoten (sommigen hadden dat van te voren per bank al geregeld). Daarna wachten wij buiten op de bus.

Wij vertrekken naar het Egyptisch museum en krijgen daar een rondleiding, alsmede wat tijd vrijaf. Onderweg naar de Citatel en de "albasten moskee" worden wij verrast met broodjes falafel, - aubergine en ander vegetarisch lekkers. Onze gids legt wat zaken uit over deze moskee, die gebouwd werd door Mohammed Ali (niet de bokser). Daarna doen wij een oefening in het centrum van de moskee. Voelen de plaats in en bezoeken het plein met zijn uitzicht over Ca´ro. Elly mag nog even plaats nemen achter een weefgetouw bij een oude man met een mooi gezicht.

Terug in de bus. Op gaat het naar de Khan al Khalili soeks, alwaar wij na een rondje thee met munt worden losgelaten in het handelen en wandelen. Bijeenkomst bij het theehuis, waarna wij onze eerste typisch Egyptische maaltijd krijgen in een goed restaurant in de soeks.

De bus zit vast in het verkeer, maar geen nood. Mehawed regelt in no-time 4 taxi's die ons terug naar de citadel brengen. De avond wordt afgesloten met een voorstelling van de Derwishjen-dansers. Zij spreiden een enorme energie ten toon. Het blijkt dat deze "dansers" bestaan uit muzikanten, die een voortreffelijke show weggeven van mimiek en pirouettes op meeslepende muziek. Dat rondjes-draaien houden zij echt lang vol. En dat zonder om te vallen.

37 Foto's:

Tuin van Egyptisch Museum, na de rondleiding
Mohammed Ali moskee in de citadel
Khan al Khalili soeks
Wachten op de bus
Derwishjen dansers
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/