vorige dag home volgende dag

3. Verslag van Dinsdag 27-09-2005 (Caïro: Sakkara, Gizeh-pyramides, Gizeh-sfinx).

Deze dag verlaten wij enigszins het stadsgewoel. Per bus vertrekken wij naar Sakkara door een landelijk gebied dat wordt gekenmerkt door zg. "carpet-schools". Sakkara en de pyramide van Djoser is een hoogvlakte net buiten het groene gebied, het begin van de woestijn. Wij bezoeken deze dodenstad van massieve gebouwen en doen drie keer een 'ra', een schoonmaken van ons 6e chakra door de zonneënergie.

Vervolgens vertrekken wij terug naar Caïro, om naar de westoever te gaan naar Gizeh. Wij zijn op tijd bij de pyramides en rijden eerst naar het uitzichtsplateau voor een blik op de drie beroemde pyramides. Wel opschieten, want er worden om één uur slechts 50 kaartjes voor toegang aan de pyramides verkocht en wij moeten toch zeker 23 daarvan bemachtigen. Wij wachten bij toerbeurten bij de kassa, wat eigenlijk niet mag, en zo'n kwartier voor tijd verzamelen wij ons om ieder één toegangskaartje te bemachtigen.

Om straks alleen in de koningskamer te kunnen zijn besluiten wij te wachten tot ca. een half uur voor sluitingstijd. Wij doen nog wat 'ra's' en wachten tot het tijd is in de schaduw van de grote pyramide. Uit het niets verschijnt een man met plastic tasjes. Het blijkt dat Mehawed om eten heeft gebeld. Heerlijke, nog hete, pastaschotel met een tomatensaus. Wij komen allemaal bij elkaar in de koningskamer op 1/3 van de hoogte van de pyramide. Wij blijken inderdaad alleen te zijn. In een kring doen we drie keer een 'Ouhm' uit de Indiase meditatieleer. Het galmt als een klok en dit wordt door allen als emotioneel ervaren.

Na de pyramides door naar de sfinx en de daltempel van de pyramide van Chefren. Dit levert mooie plaatjes op en de verkopertjes zijn hier wel erg jong, hetgeen niets uitmaakt voor de kwaliteit van hun toneelspel. Terug bij het hotel is er nog wat tijd voor wij gaan eten in een sfeervol restaurant op loopafstand van het hotel.

Persoonlijke ervaringen:

Ik heb iets met de grote pyramide van Cheops. Dat is voor mij thuiskomen, het voelt heel speciaal. Dat wij hier als groep konden zijn, ongestoord, op onszelf, ervaarde ik als heel bijzonder.
Herman

25 Foto's:

Sakkara, pyramide van Djoser
Pyramides Gizeh
Groepsfoto op het uitkijkplateau van Gizeh

staand v.l.n.r. Rinkje, Mary, Wim, Herman, Ingeborg, Ria, Sandra, Hebel, Gerard, Annemarie, Ann, Jeanne, Nel, Hans en de gids uit Caïro
hurken v.l.n.r. Joan, Els, Corneel, Ida, Elly, Ineke, Kim, Mehawed
Frank neemt de foto, Sayid en Rinus waren hier niet bij.
 
Sfinx Gizeh
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/