vorige dag home volgende dag

4. Verslag van Woensdag 28-09-2005 (Ca´ro - Al Bahrira).

Wij verlaten Ca´ro via 6 Oktober City. De bewoning wordt steeds schaarser hele stadswijken die reeds zijn gebouwd, maar nog niet volledig bewoond. Daar waar de grote weg afbuigt onder borden als "rig 21", "rig 10" (olieplatforms?) vervolgen wij de tweebaansweg, geflankeerd door een enkelspoor en later hoogspanningskabels steeds verder de woestijn in. Eerste stop een truckstop-cafÚ. Wij drinken een kopje muntthee met kokoskoek, nadat enige mensen een stop maken achter het eerste duin.

Verder gaat het naar de Al Bahrira - oase. Wij houden eerst een lunch bij een eethuis in het dorp. De ballonnen en pennen vinden gretig aftrek bij de kinderen, al zijn er wat 'haaibaaien' bij. Ook hierin is dus een 'pickorder'. Het eten smaakt heerlijk en we zitten lekker in de schaduw. Wij checken in in het hotel met de chalets.

Wij gaan op weg naar een plaats voor een fantastische zonsondergang. Dit geschiedt in de vier 'jeeps' die ons morgen door de woestijn zullen voeren, 3 toyota's en 1 landrover. Die laatste scheidt er onderweg mee uit, waardoor wij verder moeten met drie auto's. Eerst naar een uitzichtspunt, dan naar de pyramide-berg.

Op de berg doen wij nog een meditatie en genieten van de fantastische zonsondergang. De jeeps brengen ons naar een bedoe´nen-restaurant voor weer een heerlijk maal. Terug in het hotel is het voor sommige mensen nog niet genoeg. Bij de buren klinkt trommelgeluid en men gaat op onderzoek. Het bleek de groep Hollanders te zijn die ook in ons vliegtuig zaten. Zij drummen samen met oase-bewoners en het geheel is zo aanstekelijk, dat er nog flink gedanst wordt.

30 Foto's:

Eerste stop in de woestijn
Aankomst en lunch in Al Bahrira
Inchecken in hotel
Op weg naar de pyramideberg
Zonsondergang gezien vanaf de pyramideberg
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/