vorige dag home volgende dag

5. Verslag van Donderdag 29-09-2005 (Al Bahrira - White desert: 1000-sterren hotel).

Onze bagage wordt gesplitst in de koffer (voor de bus) en uitgebreide handbagage (voor in de jeeps). De bus vertrekt zonder ons naar de volgende oase en wij nemen de 4 toyota's (toch een vervangen) om de woestijn te bezoeken. Over de weg gaat het naar de andere kant van de oase. Wij bezoeken een bron om daar onze voeten te koelen. In dit stuk oase wordt naast dadelpalmen ook gedaan aan veeteelt en er is een bus met leerling-veeartsen, die vanuit de overheid moet toezien op vaccinatie van het vee.

Volledig verfrist vervolgen wij onze weg. we verlaten de weg om een stuk af te dwalen naar de zwarte woestijn. Geel zand en zandsteen bedekt met zwarte stenen van vulkanische oorsprong? Verder gaat het. We zoeken de weg weer op en plotseling neemt onze jeep de leiding. Wij buigen af naar een kleine oase. Het blijkt zijn dorp te zijn en er wordt een heerlijke lunch samengesteld onder de bomen. De kinderen zijn hier wat schuchterder.

Na de lunch gaat het verder. Wij verlaten weer de weg om de kristalberg op te zoeken. Deze krachtplaats bevat werkelijk veel kristallen en wij zoeken naar een geschikte nadat we gemediteerd hebben. Iedereen moet minimaal een kristal meenemen voor later in de reis. We reizen door naar een stuk woestijn, die bekend staat om zijn 'zwarte woestijnrozen', ook een zwart gesteente, doch anders dan in de zwarte woestijn. Het oponthoudt is kort, want voor zonsondergang moet het kamp voor de nacht zijn ingericht. Dus we rijden weer verder, naar de witte woestijn. Wederom geel zand, maar nu met platen wit kalksteen en dito rotsen in uiteenlopende vormen. Even een stop bij de meest beroemde paddestoelrots voor foto's en dan verder.

Ca. 2 kilometer verder wordt een ongerept stukje uitgezocht dat geschikt lijkt voor de overnachting. Terwijl onze chauffeurs het kamp opzetten door drie van de vier jeeps in carré op te stellen en windschermen aan te brengen en de zon ondergaat, dwaalt men in deze prachtige omgeving wat rond. Nadat het kampement is ingericht wordt aangevangen met koken. Het smaakt allemaal voortreffelijk. Er wordt later muziek gemaakt, maar daarvan heb ik weinig gemerkt. Elly en ik zoeken een plek buiten het kamp op, om in de stilte alleen te slapen, bekaf van alles wat wij hebben meegemaakt. Wat zijn er ontzettend veel sterren. Ik zie voor het eerst de melkweg, want ik besef dat ik nog nooit zonder 'achtergrondlicht' ben geweest.

Persoonlijke ervaringen:

De kristalberg en de witte woestijn, wat een kracht en pracht. De nacht in de woestijn, miljoenen sterren, ik heb voor het eerst de melkweg gezien. Wat voelde ik me zowel nietig als met dat alles verbonden.
Herman

61 Foto's:

Kaartje trekken
De bron
De zwarte woestijn
Lunch bij de bedoeďnen
Aankomst bij de kristalberg
Zwarte woestijnrozen
Fotostop in de witte woestijn
Aankomst bij de kampplaats in de witte woestijn
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/