vorige dag home volgende dag

6. Verslag van Vrijdag 30-09-2005 (White desert - Dakhla).

In volle snelheid zoeken we de weg weer op, nadat er is ontbeten en het kamp is ingepakt. Dat hobbelt behoorlijk. Verder gaat het naar Dakhla. Wij bezoeken onderweg een dessert-museum. Het is een droomhuis van een kunstenaar die houdt van de woestijn en van bouwen en van kunst. Ook heeft hij een hollandse te gast die een workshop bij hem volgt. Hij integreert kunstuitingen met bouwimpulsen, erg mooi. Hier treffen wij de bus weer aan.

Verder gaat het weer naar een bron waar de bedoe´nen afscheid van ons nemen met een laatste lunch. Afwachtende de lunch neemt menigeen een bad in de bron. Deze bron is zonder pomp. Klaarblijkelijk heeft men een gat geboord in de ondoordringende laag, waarna het bronwater van vulkanische oorsprong met kracht omhoog spuit en, d.m.v. een afsluiter, wordt opgevangen.

Na de lunch rijden wij verder met de bus. Wij brengen een bezoek aan een zeer oude lemen stad (het heeft hier al meer dan 1000 jaar niet geregend. De regering heeft nieuwe huizen gebouwd, zodat men er niet meer mag wonen en het behouden blijft als historisch monument. Daarna gaan we naar het hotel in Dakhla, waar wij ook ons avondeten nuttigen. De avond is vrij en menigeen gaat op tijd naar bed. Een aantal van ons heeft nu toch wel aardig last van de "Egyptische reisziekte".

27 Foto's:

Wakker worden
Dit is nu een scarabee
Dessert-museum
Afscheidslunch bij de bron
Bustocht naar Dakhla
De lemen stad
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/