vorige dag home volgende dag

7. Verslag van Zaterdag 01-10-2005 (Dakhla - Kharga).

De ploeg deelt zich in drieŽn. Een gedeelte gaat voor een tocht per kameel naar een geneeskrachtige bron. Een deel verkiest per auto die plek te bezoeken en een deel blijft liever in het hotel. Vlak nadat de autorijders zijn aangekomen bij de bron arriveren de kamelenvaarders. Er wordt gebaad en geluncht. Hier zijn veel farao-mieren en op een afstandje van de bron is werkelijk een enorme stad van mierenkolonies.

Terug in het hotel uitchecken en opmaken voor een lange rit door de woestijn. Ik zal nooit meer zeggen/denken dat de woestijn saai is. Kijkend uit het linkerraam van de bus en een beetje doezelend zie ik alle kleuren van de regenboog passeren m.u.v. helder groen. Ongelovelijk wat een kleurenpalet. Vele tinten geel en grijs. Bruin, rood tot zelfs purper. Ook blauw. In zand en zandsteen. In vele combinaties.

El Kargha is een stad met een onprettige uitstraling. Het enige hotel is povertjes. Men doet moeilijk over paspoorten (wat Sayid voortreffelijk oplost door kopieŽn te gaan maken), air-conditioners die niet werken, en als zij het later wel doen dan werken de lampen niet meer. Het voormalig 4-sterren hotel heeft er nog maar 2 (volgens een trots plakaat in de hal). Affijn alles maar loslaten, het zal wel goed komen.

Wij verzamelen op de patio en Ineke leert ons pendelen en daarbij onderzoeken wij de kristallen die wij van de kristalberg hebben meegenomen. Na dit leerzame uurtje heeft Mehawed een restaurant voor ons gevonden. Men heeft slechte ervaringen met het hotelrestaurant en deze stad heeft slechts twee andere restaurants geopend voor touristen. …ťn daarvan heeft volgens Mehawed zo'n vieze keuken, dat de keuze simpel is. We eten een smakelijk maal in de donkere tuin. En trekken ons weer terug naar hotel. Het verkeer hier is vrij rustig. Ik wordt later wakker van een enorm verkeerslawaai. Het hotel blijkt tussen twee belangrijke wegen te liggen en ik denk dat het een uur of zeven is. Tot mijn spijt blijkt het pas 0:45. Hier is dus veel nachtelijk verkeer.

28 Foto's:

Wachten op een kameel
Kamelentocht door de woestijn
Aankomst bij de warme bron
Dompelen
De mierenkolonies
Happinez-reclame
De tocht naar El Kargha
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/