vorige dag home volgende dag

8. Verslag van Zondag 02-10-2005 (Kharga - West Bank: Medinet Haboe).

Afscheid van het Kargha-Hotel. Wij maken ons op voor een rit van meer dan vijf uur door de woestijn. Bij een stop voor het strekken der benen, ervaren wij de hitte van de woestijn. Verder gaat het weer. Wij passeren een grote stad met moderne huizen, die onbewoond lijkt al zijn er hoogspanningsmasten aanwezig, twee watertorens en straatverlichting (nu uit). Echter alle toegangswegen zijn afgesloten met grote blokken steen.

We passeren ook 'wandelende duinen'. Dit zijn bergen fijnkorrelig zand die bij een langdurige constante wind langzaam omrollen. Het zijn eigenlijk superlangzame golven. Het verschijnsel is indrukwekkend. We zien o.a. ondergezande telefoonmasten en hoogspanningsmasten. De weg is ook op een aantal plaatsen verlegd, teneinde de duinen te omzeilen (op een plaats zelfs twee keer).

Ons hotel op de West Bank is pal naast de Haboe-tempel. Wij worden opgewacht met heerlijke lunch. Daarna snel inchecken want Ineke wil vandaag deze krachtplaats nog bezoeken. Wij kunnen zelf op onderzoek gaan naar het krachtcentrum. Goed aarden is het devies. Voor mij is deze plek bijzonder omdat de anderhalf uur dat wij er zijn geweest in ongeveer 10 ervaringsminuten zijn voorbijgegaan. Ik vind automatisch de bibliotheek en van daaruit het krachtcentrum van deze tempel.

Er zijn vlak bij de tempel wat strategisch geplaatste winkeltjes. En vele vinden zijden sjaals en alabasten voorwerpen. Het avondmaal is op het dak van het hotel in een zwoele sfeer. De lichtshow in de tempel speelt op de achtergrond al doet hij, mijns inziens, afbreuk aan de sfeer van de tempel. Na afloop toont Sayid enige sierraden, die zijn familie creŽert en te koop aanbiedt. Mooie cartouches van zilver of goud, met daarin je naam in zilveren of gouden hiŽrogliefen.

16 Foto's:

Ontbijt op het terras

De stoffeerder heeft hard doorgewerkt vannacht (linksboven).
 
Vijfeneenhalf uur rijden door de woestijn
Het groen van de West Bank is zeer welkom
Uitzicht uit ons Hotel
Wij bezoeken de Haboe-tempel
Wederom een smakelijk maal, op het dakterras van het hotel
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/