vorige dag home volgende dag

10. Verslag van Dinsdag 04-10-2005 (West Bank - Luxor: Tempel van Luxor).

Wij nemen weer afscheid van onze koffers. Zij zullen hun weg naar het volgende hotel zonder ons moeten vinden. Wij gaan weer per groepstaxi naar de Nijl. Dit keer steken we per privébootje over. Er is natuurlijk weer wat geharrewar over welke boot tegen welke prijs. Het blijft Egyptisch ondernemerschap. Wij landen bij de tempel van Luxor. Het is de bedoeling dat we na een meditatie op het tempel terrein ons eigen weg vinden in deze tempel en wel op het gevoel. Deze tempel heeft energieplaatsen voor alle chakra's van het lichaam plus nog een achtste. Menigeen van onze groep wordt geraakt door deze tempel. En er blijken allemaal mensen vanzelf uit de weg te gaan voor ons.

Tijdsindeling geheel aan onszelf, want het hotel ligt direct naast de tempel dus dat kunnen we lopend redden. Vandaag ook zelfstandig lunchen in het hotel (na het inchecken natuurlijk). Het hotel is echt van een klasse: "zeer luxe hoor". Een geweldig mooie tuin, ruime kamers, een heerlijke keuken (men heeft er zelfs echte cappucino met taart).

Mehawed heeft verder vrijaf. Vanavond zal Sayid met ons iets gaan eten. Hier blijkt hoe goed Mehawed is ingespeeld op de Nederlandse mentaliteit en de wensen van Ineke, want bij Sayid duurt alles wat langer. Het eten is echter wel weer prima en na afloop bezoeken wij de werkplaats van Sayid's familie (van die sierraden). Die blijkt recht achter het hotelcomplex te zijn dus ook van daaruit lopend, via de dienstingang, weer terug naar het hotel.

Persoonlijke ervaringen:

In de tempel van Luxor staan, tegenover elkaar, twee beelden van Toetankhamon en zijn vrouw. Bij de ene is zijn vrouw ernstig beschadigd en bij de ander haar hand. Iedereen neemt hier foto's van de eerste. Echter, de tweede raakt mij veel dieper. Haar hand ligt heel liefdevol op zijn schouder en daar heb ik iets mee vanwege Elly.
Herman

19 Foto's:

Laatste oversteek van de Nijl
Tempel van Luxor
Sayid als reisleider
Wat was er eerder de kip of het ei?
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/