vorige dag home volgende dag

12. Verslag van Donderdag 06-10-2005 (Luxor: vrij, zonsondergang met Feloeka, feestavond).

Vandaag zijn we helemaal vrij tot vijf uur vanmiddag, dan staat een feloeka-tocht op het programma om de zonsondergang vanaf de Nijl te beleven met aansluitend een feestmaal. Voor hen die willen is er een rondleiding door het oude hotel georganiseerd door Sayid. Elly en ik besluiten naar Karnak te lopen, want wij voelen dat daar voor ons nog iets te ontdekken valt. Zowel heen als terug lopen wij inderdaad, begeleid door duizenden aanbiedingen voor taxi's, kaleshjen en feloeka's. Je schijnt hier niet te mogen wandelen. Op te terugweg zien wij nog moderne moza´ken op het museum voor mummificatie.

Voor deze avond aanvangt, wordt er eerst een afsluitende meditatie gedaan. Iedereen weer in zijn eigen energie. Wij maken gebruik van het rustmoment om Ineke en Frank te bedanken. Een alabasten schaal, gevuld met een woestijnsteentje van elke deelnemer voorzien van een boodschap in oranje hoofddoek verpakt. Het idee voor deze site wordt ook bekend gemaakt.

De boottocht is inderdaad erg mooi, hoewel er geen wind staat. Stroom opwaarts punteren wij en later haken we aan bij een sleepboot. Stroomafwaarts wordt er geroeid onder leiding van kapitein Kim. De vuilnisverwerking plaatst het een en ander weer eens in perspectief, vooral met de drie meter verderop zwemmende mensen. Kamelen op de oever en, direct na zonsondergang een tiental vuurtjes op de oever.

Ons laatste avondmaal is weer van een uitstekende kwaliteit en voorzien van: levende muziek, dans, een buikdanseres en ook een buikdanser, weer een pirouettendraaier en een slangenman. Het lijkt er echt op te zitten.

83 Foto's:

Karnak bij dag
Ondertussen bij de rondleiding in het hotel
Museum voor mummificatie
Impressie van de luxe van het hotel
Het geschenk
Spelevaren
Afscheidsavond
vorige dag home volgende dag

Diemen, 11 oktober 2005, Herman (last change: 08-01-2006)
Mederezigers die foto's of teksten willen toevoegen, kunnen ze mailen naar isabereis@handig4u.nl.


Voor meer informatie over : http://isabe.tiscaliweb.nl/